Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bemutatkozás

Balassijev inštitut otvoritev

 

Tisztelt Látogató!

A Ljubljanai Balassi Intézet – Magyarország Nagykövetségének Kulturális Központja 2016 januárjában nyitotta meg kapuit. Elsődleges célja a kulturális, oktatási és tudománydiplomáciai kapcsolatok ápolása, a nemzeti kulturális örökség széles körű megismertetése, a magyar nyelv ismeretének terjesztése, valamint a magyar kultúra és társadalom sokszínűségének bemutatása Szlovéniában. Az intézet kiemelt feladata a Szlovéniában élő magyar nemzeti közösség kultúrájának bemutatása is.
Programjainkkal arra törekszünk, hogy a magyar klasszikus és kortárs művészet kiemelkedő teljesítményeinek népszerűsítésével felkeltsük a szlovén közönség figyelmét a hagyományokra épülő, ugyanakkor folyamatosan megújuló magyar kultúra és művészetek iránt, ösztönözzük a magyar és a szlovén szakemberek közötti együttműködést, valamint hozzájáruljunk ahhoz, hogy egyre több szlovén érdeklődő látogasson el Magyarországra, és ismerjen meg minket úgy is, mint „kulturális nagyhatalom”.
A szlovén főváros központjában elhelyezkedő intézetünkben havi rendszerességgel szervezett irodalmi, filmes és gyerekprogramjaink mellett kiállításokkal, koncertekkel és tudományos rendezvényekkel is várjuk látogatóinkat. Együttműködő partnereink körét folyamatosan bővítjük, célunk az, hogy a lehető legszélesebb közönséget szólítsuk meg olyan rendezvényekkel, amelyekkel a magyarokat és a szlovénokat közelebb hozzuk egymáshoz. Facebook-oldalunk mindig friss információt tartalmaz a rendezvényeinkről, a szlovéniai magyar vonatkozású programokról és a magyarországi kulturális és turisztikai érdekesességekről is.
Térjen be hozzánk, a Ljubljanai Balassi intézetbe! Szeretettel várjuk!

Molnár-Gábor Bíborka
igazgató

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok