Nyereményjáték a szlovén általános iskolák felsőbb osztályai számára. 

 

A Beletrina Kiadó a Balassi Intézettel közösen nyereményjátékot szervez szlovén általános iskolák felsőbb osztályai számára. A kiválasztott iskolákban Lucija Čirović komikus bemutatja Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényét, az ehhez kapcsolódó nyereményjátékon győztes osztály pedig kétnapos osztálykirándulásra mehet Budapestre. Szurkolunk a diákoknak, de az örökzöld ifjúsági regényt Önöknek, fiataloknak és lélekben fiataloknak is szeretettel ajánljuk.

 

A Beletrina Kiadó és a Balassi Intézet a könyv legújabb kiadásához kapcsolódóan pályázatot hirdet a szlovén általános iskolák 7. és 8. osztályai számára a „Képzelet Országának Lobogója” címmel. A pályázaton iskolai osztályok mérkőznek meg egymással, hogy közösségükön belül fejlesszék az összetartást és az egymás közti barátságot, valamint fejlesszék a képzeletüket, és persze elnyerjék a fődíjat. A győztes osztály minden tagját elvisszük egy ingyenes kétnapos budapesti kirándulásra. A legjobb tíz osztály iskolájának könyvtára pedig a Beletrina Kiadó könyveit kapja ajándékba. 

Már kiválasztásra került az első tíz iskola, amelyek a következő hetekben együttműködnek a híres stand-up komikussal, Lucija Čirović-csal. Lucija 2018 szeptemberében és októberében ellátogat a versenyben résztvevő iskolákba, és egyórás interaktív előadása során időgépbe ülteti a hallgatóságot, és elviszi őket a grundra, a Pál utcai fiúk világába.

A nyereményjáték szeptember 17. és október 26. között zajlik, és a 2018. november 20-25. között megrendezésre kerülő Szlovén Könyvvásáron ér véget, ekkor kerül sor a színes kísérőprogram keretén belül szervezett kiállítás alkalmából az eredményhirdetésre. A Szlovén Könyvvásár idei díszvendége Magyarország lesz.

A szabályok rendkívül egyszerűek:

1. Olvassák el A Pál utcai fiúk című könyvet, és a tanóra vagy a különóra keretén belül beszélgessenek róla.

2. Az osztály készítse el a regényhez kapcsolódóan a Képzelet Országának Lobogóját (ennek anyagával kapcsolatban nincs semmilyen megkötés, de a mérete legfeljebb 2X2 méter legyen), fényképezze le, a fényképet pedig küldje el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Minden megküldött képet közzéteszünk a Balassi Intézet Facebook és Instagram oldalán.

3. A Balassi Intézet és a Beletrina Kiadó képviselőiből álló bizottság kiválasztja a legjobb lobogókat, amelyek bekerülnek a döntőbe, és kiállításra kerülnek a Szlovén Könyvvásáron.

 

Az osztály, amelyik a legszebb lobogót készíti, elviheti a nyereményjáték fődíját, egy kétnapos kirándulást Budapestre.

Kérdéseiket a következő címen várjuk:

 

Ljubljanai Balassi Intézet

Blaž Božič

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   

Telefon: 051 244 095 (minden hétköznap 9. és 13. óra között)