Szeptember 14-15., Ljubljana, Maribor, Lendva

 

Szeptember 14-én és 15-én Szlovéniában mutatkozik be Pécs városa. A Pécsi Kulturális Napok Ljubljanában, Mariborban és Lendván szervezett rendezvénysorozata a város pezsgő irodalmi életével, zenei kultúrájával és a közeli Villányi borvidék kiváló boraival ismerteti meg a közönséget. A ljubljanai programok helyszíne a Balassi Intézet lesz, ahol a résztvevőket érdekes beszélgetéssel, fotókiállítással, koncerttel és borkóstolóval várjuk.
Mariborban a Pokrajinski muzej ad otthont a Zsolnay Porcelángyárat bemutató kiállításnak, Lendván a legkisebbek bábszínházi előadáson, a felnőttek pedig bordal-koncerten vehetnek részt. A kulturális csemegék a Zsolnay Kulturális Negyed jóvoltából érkeznek Szlovéniába. Részletes program a honlapunkon és facebook oldalunkon található.

Baranya borai
Baranya megye Magyarország egyik legjelentősebb bortermő tája, amely két borvidéknek, a Pécsinek és a Villányinak ad otthont.
A pécsi a kisebbik borvidék, ahol elsősorban fehérborok készülnek, köztük  a különlegességnek számító cirfandli míg Villány a legismertebb magyar vörösboros borvidék, ahol a legfontosabb fajták a portugieser és a cabernet franc, de ugyanúgy egyre több hangsúlyt fektetnek a kékfrankosra is.
Válogatásunkban elsősorban a térségre jellemző fajtákat, bortípusokat mutatjuk be.