Iratkozzon fel hírlevelünkre

Filmklub – Torinói Ló (Tarr Béla, 2011)

Június 21., vasárnap, 20:00, Slovenska Kinoteka

Friedrich Nietzsche egy lovat pillantott meg 1889. január 3-án, torinói lakásából kilépve. A kocsi elé kötött ló megmakacsolta magát, mire a kocsis ostorral ütlegelni kezdte. A filozófus odalépett a lóhoz, majd hatalmas zokogásban kitörve átölelte.

Bővebben...

Megnyílik az Intézet könyvtára

Május 18., 11 óra, hétfő, Balassi Intézet

A Balassi Intézet könyvtára immár elérhető a szlovén COBISS hálózatból, amelyet május 18-án egy virtuális koccintással ünneplünk meg. 11 órakor Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövet asszony, Molnár-G. Bíborka intézetvezető, a nagykövetség és a kulturális intézet munkatársai és a könyvtár létrejöttét segítő szakemberek összegyűlnek a könyvtárban, és felolvasnak egy-egy, számukra kedves részletet a hallgatóknak.

Bővebben...

Hangfürdő magyar dallamokkal

Hangfürdő magyar dallamokkal

Július 7., kedd, 17:30

Szeretettel várjuk Önöket hangfürdő foglalkozásunkra, amelyet Keck Mária tart az intézet galériájában. Akik nem tudnak eljönni személyesen, azoknak a Facebook oldalunkon élőben közvetítjük az eseményt.

Bővebben...

Kiállítás a Balassi Intézet galériájában

Mónika és Mazsi - Janez Marolt fotókiállítása

Az intézet áprilisi kiállításán Janez Marolt szlovén fotóművész Lakatos Mónikáról és Rostás Mihály “Mazsiról”, a kortárs magyar roma népzenei élet kiválóságairól készített képeit tekintheti meg a közönség.

Bővebben...

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok