Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hangszerkészítő és zenei műhely a Gyerekbazáron, Ljubljanai Kongresszusi és Kiállítási Központ

Szeptember 9., szombat, 9:10
Szeptember 10., vasárnap, 13:40

 

Tudták, hogy néhány hulladékból fantasztikus hangszereket lehet készíteni? Jöjjön el Ön is gyermekével a Balassi Intézet Gyerekbazárra szervezett műhelyére, és készítse el saját hangszerét. A műhelyt Imre Alíz, az „Allegro” zenés gyermekprogram vezetője tartja. Engedje gyerekének felfedezni a zene varázslatos világát játékon, kísérletezésen, ritmusokon és dallamokon keresztül.

Gyermek filmklub és animációs műhely

LeoFredSzeptember 9., szombat, 10:00, Balassi Intézet

 

Hova vigyük gyermekünket szombat délelőtt? Ha igényes programot szeretne találni gyermekének, hozza el szeptember 9-én szombat délelőtti filmklubunkba, ahol a Leo és Fred rajzfilmek megtekintése mellett a gyermekek ingyenes kreatív film animációs foglalkozáson is részt vehetnek a Slon Filmművészeti Oktatási Egyesület csapata közreműködésével.

Bővebben...

A V4 Filmnapok megnyitója a Kinodvorban

mindenkiSzeptember 11., hétfő, 20:00, Kinodvor

 

Magyarország idén júniustól egy éven keresztül elnököl a Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia alkotta V4 Csoportban. A V4 Connects elnevezésű elnökség alkalmából a Kinodvorban szervezett V4 Filmnapokon a ljubljanai közönség több közép-európai filmet is megtekinthet szeptemberben.

Bővebben...

Az „Objektív” című kiállítás megnyitója

Szeptember 12., kedd, 19:00, ZRC-SAZU átriuma, Ljubljana

 

Fotográfusok: Benkő Imre, Haris László, Horváth Péter, Polyvás Béla Albert, Sára Sándor

A SAZU és budapesti partnere, az MMA (Magyar Művészeti Akadémia) 2017 márciusában írt alá megállapodást az együttműködésről. Ennek első valós projektje a most a ZRC-SAZU átriumában nyíló kiállítás.

Bővebben...

Az EnKnapGroup estje Nagy József és a Trisha Brown koreográfiáival

nagy-jozsef-canardSzeptember 14. és 15., szerda/csütörtök, 20:00, Španski borci
 
A Španski borciban ezúttal két kultikus koreográfus művét elevenítik fel az EnKnapGroup művészei. Trisha Brown Set and Reset című koreográfiája a nyolcvanas években keletkezett, és a 20. századi amerikai művészet egyik csúcspontjaként tartják számon. Az esten bemutatásra kerül Nagy József (Josef Nadj) Franciaországban élő, nemrég harmincéves alkotói jubileumát ünneplő vajdasági magyar koreográfus első műve, a "Pekingi kacsa" is. A férfi és a nő közötti kapcsolat, valamint az élet és halál alapkérdésének megragadó interpretációjára épülő ljubljanai előadás zenéjét a Csík zenekar és Nagy József közösen szerezte.

Pécsi Kulturális Napok Szlovéniában

PécsSzeptember 14-15., Ljubljana, Maribor, Lendva

 

Szeptember 14-én és 15-én Szlovéniában mutatkozik be Pécs városa. A Pécsi Kulturális Napok Ljubljanában, Mariborban és Lendván szervezett rendezvénysorozata a város pezsgő irodalmi életével, zenei kultúrájával és a közeli Villányi borvidék kiváló boraival ismerteti meg a közönséget.

Bővebben...

Magyar filmest - Török Ferenc: Moszkva tér

pic moszkvater1Szeptember 19., kedd, 19:00, Balassi Intézet

 

A nyár utáni első filmklubunkon a V4 Filmnapokon új filmjével jelentkező Török Ferenc első filmjét, az azóta kultfilmmé lett „Moszkva teret” vetítjük. A 2001-ben bemutatott film 1989 tavaszán játszódik, két korszak határán, hősei az akkori tizennyolc évesek.

Bővebben...

1945 – Török Ferenc filmje a V4 Filmnapokon

1945Szeptember 25., hétfő, 19:00, Kinodvor

 

Török Ferenc a Berlinálén közönségdíjat elnyert „1945” című filmje a V4 Filmnapok programjában először lesz látható Szlovéniában. Az idén áprilisban bemutatott film története:

Bővebben...

Hód Adrienn koreográfiája a Španski borciban

hod-adrienn-pearlSzeptember 26., kedd, 20:00, Španski borci

 

Az EnKnapGroup tavaly mutatta be Hód Adrienn „Gyöngy” című koreográfiáját a Španski borci kulturális központban. A „Zamah na robu” elnevezésű esten Guy Nader és Maria Campos „Loop de Loop” előadásával közösen játszott darab annyira sikeres volt, hogy az őszi szezonban ismét műsorra tűzte a társulat.

Bővebben...

A Kodály Év ljubljanai eseményeinek szponzora: