Iratkozzon fel hírlevelünkre

Filmklub – Rossz versek

 

December 9., hétfő, 19:00, Balassi Intézet

Az idei esztendőt a decemberi filmklub a „Rossz versek” című elragadó vígjátékkal zárja, mely Reisz Gábor, a kortárs magyar film fiatal reménységének alkotása. Reisz második filmje egy szellemes és többrétegű történet szerelemről, emlékekről, felnövésről és önmagunk végtelen kereséséről.

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Míg a lány továbblép a történteken, Tamásnak egész élete folyamatosan szemei előtt pereg. Önsajnálatának és magányos életével való megbirkózásának fejezetei közben a mindennapok családi összejövetelekkel, barátokkal való lógással és megalázó reklámmunkával telnek. Hogy értelmet adjon a kérdésnek, vajon van-e szerelem a kapcsolat vége után is, Tamás elmerül emlékeiben, melyben fiatalkorának első szerelmeit és majdnem elfelejtett pillanatait idézi fel.

A Rossz verseket játékos rendezés jellemzi, mely sikeresen ötvözi egymással egyrészt a múltat és jelent, másrészt pedig a vidám, furcsa filmnyelvezetet, mely Michel Gondry legjobb alkotásait idézi. A film még lenyűgözőbb annak tudatában, hogy Reisz a szerzői feladatok egészével egymaga birkózott meg, így forgatókönyvíróként, rendezőként és főszereplőként is helytállt.

A filmet eredeti nyelven, angol felirattal vetítjük.

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok