Iratkozzon fel hírlevelünkre

#Kerekperec kihívás június 1-ig

#Kerekperec kihívás

Az utóbbi hetekben világunk a feje tetejére állt, az élet lelassult, de ez az új helyzet sokunkat ösztönzött találékonyságra. Az egyedüllét óráiban sokan új hobbikat próbálunk ki, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a sütés-főzés, amely bizonyítottan jó hatással van közérzetünkre a válság alatt. A konyhai bűvészkedéssel nem csak hasznosan telik az idő, hanem teret is engedhetünk ötletességünknek. Ha Önt is inspirálják a konyhai kihívások, süssön velünk magyar perecet.

A perecet egyszerű kelesztett tésztából készítjük, amelyet, miután megkelt darabokra osztunk, és minden darabból egy hosszú, vékony kígyót formázunk. A kígyókat elfelezzük, és a kettőt gyűrűvé fonjuk össze. A tésztát megkenjük tojásfehérjével és sütőben - de még jobb, ha kenyérsütőben - készre sütjük.

Ha kész a perec, küldjön képet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre vagy a Facebook-oldalunkra. A fotókat feltesszük a Facebook-oldalunkra, és azt akinek a perece a legtöbb like-ot kapja június 1-jéig, egy magyar édességek receptjeit tartalmazó könyvvel jutalmazzuk!

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok