Iratkozzon fel hírlevelünkre

Jazz Kamp Kranj

Spányi Emil & David Gazarov zongoraduó

Augusztus 16., vasárnap, 20:30, Kranj
A jelenleg párizsi és svájci konzervatóriumokban tanító, világhírű magyar zongorista, zeneszerző, hangszerelő és sound designer Kranjba látogat, ahol az örmény David Gazarov zongoristával játszanak majd.

Spányi Emil tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán kezdte, később pedig a grazi Universität für Musik und Darstellende Kunst és a párizsi Conservatoire National Supérieur de Musique növendéke volt.

Eddigi pályája során olyan neves zenészekkel koncertezett együtt, mint Phillip Catherine, Ray Brown, Ed Thigpen, Bob Berg, Randy Brecker,  Mark Murphy, Stafford James, Gene Jackson, Don Alias, Clark Terry, Daniel Humair, Hal Singer, Niels-Henning Oersted Pedersen, Francois Jeanneau, Nguyen Lê, Niels Lan Doky, Gino Vannelli vagy Dave Sanborn.


Adam Klemm Banda koncert
Augusztus 23., vasárnap, 20:30, Kranj
A "Banda" már 1999-óta játszik különböző formációkban. Megalakulásuk óta rendszeresen lépnek fel nagy fesztiválokon és jazz klubokban. Az együttes Klemm Ádám eredeti szerzeményeit játssza, amelyek az 50-es és 60-as évek jazz zenéjén alapszanak, a modern és a klasszikus zene hatásával. 2007 őszén jelent meg az első lemezük „Hot Coolen” néven a Sensor kiadónál. Az Adam Klemm Banda 2006-óta kvintettként működik

Koncert

 

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok