Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szombati gyerek filmklub

Slon Animateka

Szeptember 19., at, 10:00, Magyar Kulturális Intézet

Ősszel visszatér a Szombati Filmklub a Magyar Kulturális Intézetbe. A tavalyi évvel ellentétben a filmklubra idén három szemeszterben, szemeszterenként három alkalommal kerül sor, és minden alkalommal a magyar kultúra egy-egy eltérő érdekes vonását mutatjuk be. A foglalkozások témáit előre meghatározzuk, a témák alapján születő animációs filmek forgatókönyvét és magukat a műveket a résztvevők maguk készítik majd a Slon mentorai segítségével.

Az első alkalmon a lovakkal és a lovak nemzeti identitásra gyakorolt hatásával fogunk foglalkozni, hiszen a lótartás már a honfoglalás előtti időkben is fontos volt a nomád ősmagyarok életében.

A műhelyben készült animációs filmek vetítésére a három szemeszterből álló időszak végén kerül sor az összes alkotó részvételével, így a befejező mozidélutánon a sajátjuk mellett más csoportok filmjeit is élvezhetik a gyerekek.

 

 

Résztvevők:

kor: 9-12 év

csoport létszám: 7-12 fő

-       a munka folytonossága és a csoportdinamika miatt kívánatos, hogy a gyerekek legalább egy műhely szemeszteren, vagyis három találkozón vegyenek részt

-       a gyerekek részt vehetnek egy vagy több műhely szemeszteren is

-       nincs szükség előzetes ismeretekre a részvételhez

A kreatív szombatok tervezett dátumai:

1. szemeszter: 2020. szeptember 19. | 2020. október 17. | 2020. november 14

A foglalkozások alatt szeretettel látjuk a szülőket is egy csésze kávéra az intézet könyvtárában.

 

 

Jelentősebb magyarországi kulturális fesztiválok